Странице

среда, 21. новембар 2012.

Nekoliko saveta uz koje će svakodnevno vežbanje biti lakše i zabavnije


Početi redovito ili čak svakodnevno vežbati još uvek je lakše promovisati ili pričati o tome nego učiniti i pokrenuti se. Kada se sve sabere i oduzme, potrebna je ipak

prilična količina koncentracije i priprema kako bi se stekla rutina dnevnog vežbanja. Prema Charlesu Duhiggu, još jednom best selling autoru New York Timesa, koji je napisao knjigu Moć navike: Zašto činimo to što činimo u privatnom i poslovnom životu, vežbanje je temeljna navika koja može popločiti put sreći i napretku na svim područjima života.

U nastavku je nekoliko saveta uz koje će svakodnevno vežbanje biti lakše i zabavnije:
Opremu za vežbanje stavite pored budilnika kada idete na spavanje: Ova tehnika se čini jednostavnom, ali je i jedna od najdelotvornijih. Ukoliko sve što vam je potrebno za vežbanje (odlazak u teretanu, fitnes studio i sl.) pripremite prie spavanja i stavite nadohvat ruke, trebaće vam puno manje vremena i volje da sami sebe uverite da opremu i obučete.

Pratite svoju rekreaciju i rezultate: Ključ uspešne rekreacije je stvaranje navike, a najlakši put do toga je nagrada koja će vas podsetiti na sve koristi i dobar osećaj koji dolazi sa vežbanjem. Dobra ideja je poslužiti se nekom od brojnih aplikacija za mobilne uređaje i upisivati svako vežbanje.

Zamislite lagani početak i krenite: Zamislite na primer, 30 minuta vežbanja, tri puta nedeljno. S obzirom na to da je zadatak tako jednostavan i bilo ko može u njemu uspeti, nije teško stvoriti naviku. Ako tek počinjete, usmerite se 10-20 minuta.



Нема коментара:

Постави коментар