Странице

четвртак, 1. новембар 2012.

Šta kažu istraživanja?


- Jedite 5 do 6 manjih obroka. Ako ste aktivna osoba, ovo je odličan savet. Na ovaj način konstantno hranite svoje telo hranjivim materijama koje ono treba kako bi se
oporavilo od vežbanja, izgradilo mišiće, kontroli


salo visinu šećera i funkcionislo optimalno. No opet pazite na količinske unose i kolike su vaše stvarne kalorijske potrebe. Prilagođavanje broja obroka koji konzumirate sa totalnim brojem kalorija koje želite uneti omogućiće vam da unosite razumne porcije bez opterećivanja vašeg tela sa previše hrane od jednom.

- Ograničite unos prerađene hrane i šećera Na taj način ste osigurali da više ne unosite kalorijski bogatu,a nutritivno siromašnu hranu kao što je čips, beli hleb, mesne prerađevine, kolačići ili pomfrit. A s druge strane izbacivanjem prerađene hrane, prisiljeni ste jesti više sveže, zdrave, nutritivno bogate hrane kao što su voće, povrće i nemasno meso.Ne samo da je konzumacija hrane bogate šećerom nezdrava, već i unosom velikih količina te hrane stopirate sebe od konzumacije neprerađene hrane koja će vam pomoći u redukciji telesne masnoće, povećanju snage i izgradnji mišića- a da ne spominjemo poboljšanje zdravlja.

- Voće i povrće tokom celog dana Ono što voće i povrće čini tako vrednim delom nutritivnog arsenala su VITAMINI, MINERALI, FITOHEMIKALIJE I VLAKNA kojim obiluju. Njihova vlaknasta struktura omogućuje vam osećaj sitosti kroz dan za mali broj kalorija, kontrolisanu visinu šećera u krvi i normalne visine inzulina.
 
 

Нема коментара:

Постави коментар