Странице

уторак, 6. новембар 2012.

Intervalnim treningom maksimalizirate svoj potencijal za sagorevanje kalorija.


Sada kada znate osnove, možete uzeti u obzir različite vrste vežbanja i uskoro ćete videti zašto je intervalni trening najbrži način za sagorevanje kalorija. Ia

ko kardio vežbe ubrzavaju rad srca pa ćete sagorevati više kalorija nego da sedite, taj efekt ipak ne traje dugo.
Intervalnim treningom vežbate pametnije, a ne teže. Navikavate svoje telo na različite nivoe vežbanja u kratkom vremenu, stimuliše te ga da više radi, a kao rezultat toga sagorevate više kalorija.
Takođe, povećava se aktivnost enzima u telu, a to je ključna komponenta za sagorevanje masti. Istraživanja su pokazala da sat intervalnog treninga sagoreva mnogo više masnoća nego sat kardio treninga.
Međutim, najznačajnija korist ne dolazi tokom vežbanja, već nakon njega. Svaki put kada vežbate, vaše telo i dalje sagoreva kalorije nekoliko sati nakon vežbanja. Intervalni trening produžava taj period nakon treninga.
Intervalnim treningom maksimalizirate svoj potencijal za sagorevanje kalorija. Napočetku će vam možda biti teško da se priviknete, ali uskoro ćete vidti rezultate, Na primer, vežbajte umerenim tempom 20 minuta, a zatim 10 minuta maksimalnim intenzitetom. Različiti nivoi aktivnosti u kratkom vremenskom periodu su daleko korisniji nego isti nivoi aktivnosti tokom dužeg perioda.


Нема коментара:

Постави коментар